Dit moet je weten over haarstukken voor vrouwen

Haarverlies en dunner wordend haar is een probleem waar niet alleen mannen, maar zeker ook vrouwen mee te maken hebben. In Nederland heeft volgens de Nederlandse Haarstichting zelfs 30 procent van de vrouwen last van erfelijke haaruitval. Professionele haarstukken voor vrouwen zijn een perfecte oplossing voor dit probleem. Maar wat is eigenlijk een haarstuk? En kan je ook naar de kapper voor advies over haarstukjes voor vrouwen?

Wat is een haarstuk?

Een haarstuk is in feite een prothese. Haarstukken worden vooral door vrouwen gedragen om het eigen haar op te vullen en meer volume te geven, of om kaalheid te bedekken. Daarnaast zijn haarstukken bij vrouwen populair vanuit een esthetisch oogpunt. Met andere woorden: het ziet er mooi uit. En omdat iedereen anders is zijn haarstukjes in vele varianten te verkrijgen, met verschillende stijlen, lengtes, kleuren en texturen. Op deze manier kan je precies de haarstukjes kiezen die bij jou passen. Overigens is een pruik officieel ook een haarstuk. Daarnaast zijn er natuurlijk de meer bekende deel-haarstukken, waarmee specifieke gedeelten van het hoofd worden bedekt, bijvoorbeeld aan de zijkant of aan de bovenkant van je hoofd. De haarstukken worden bevestigd met clips, tape, lijm of kammen. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Je kapper kan hierover adviseren.

Redenen om haarstukken te nemen

Er zijn meerdere redenen waarom vrouwen ervoor kiezen om één of meerdere haarstukjes te nemen. Haarverlies en dunner wordend haar zijn de belangrijkste redenen. Dit kan een genetische oorzaak hebben, maar ook hormonale veranderingen, stress en medicatie spelen vaak een belangrijke rol. Een andere reden om een haarstuk te nemen is tijdelijk haarverlies, bijvoorbeeld bij chemotherapie. Tot slot kiezen veel vrouwen voor haarstukken vanwege de eerder genoemde esthetische redenen of voor speciale gelegenheden zoals een huwelijk, feest of fotoshoot.

Haarstukken zelf aanbrengen of toch naar de kapper?

Je kan ervoor kiezen om zelf je eigen haarstukken aan te brengen, maar wij adviseren vrouwen om dit bij de professionele kapper te laten doen. Wanneer je zelf de haarstukjes aanbrengt kan dit namelijk tot problemen leiden. Een veelvoorkomend probleem is bijvoorbeeld irritatie of beschadiging van de hoofdhuid. Ook is het moeilijk om het eindresultaat er natuurlijk uit te laten zien, zeker als je geen ervaring hebt met het aanbrengen van haarstukken. Tot slot loop je het risico, wanneer je de haarstukken zelf bevestigt, dat deze onverwacht losraken. Dit kan leiden tot ongemakkelijke en gênante situaties! Een professionele kapper heeft de expertise en de professionele bevestigingsmethoden om de haarstukken onzichtbaar vast te maken voor het meest natuurlijke resultaat.

Waarom vrouwen naar de kapper gaan voor haarstukken

Wil je zorgeloos genieten van jouw nieuwe haarstukken? Voor het beste resultaat adviseren wij om hiervoor de professionele kapper in te schakelen. Kies dan wel een kapper die duidelijk aangeeft ook gespecialiseerd te zijn in het aanmeten van haarstukken voor vrouwen. zoals Kapper EIT. Hier krijg je allereerst professioneel advies. We kunnen je helpen bij het kiezen van het juiste haarstuk en we geven advies over de juiste haarverzorging en styling. Daarnaast kan Kapper EIT haarstukken op maat maken en aanpassen aan jouw specifieke behoeften. Tot slot maken we gebruik van professionele bevestigingstechnieken zodat de haarstukken veilig en discreet worden bevestigd. We bespreken altijd vooraf welke methode (clip, tape, lijm) voor jou het beste is. Zo heb je altijd het mooiste resultaat!

Kapper EIT in Deventer is gespecialiseerd in haarstukken, pruiken en haarwerken. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op!

Kapper Eit

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Openingstijden

  • gesloten
  • 9:00 – 21:00
  • 9:00 – 21:00
  • 9:00 – 18:00
  • 9:00 – 18:00
  • 9:00 – 16:00
  • gesloten

Adres

Afspraak maken?
© 2024 Kapper Eit | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp & technische realisatie Sieronline B.V.