Waarom kiezen voor haarstukken van echt haar?

Er zijn veel verschillende redenen om een haarstuk te nemen. Bekende redenen zijn haarverlies en dunner wordend haar, maar ook het verbeteren van het zelfvertrouwen of het tijdelijk verfraaien van de eigen haardos zijn redenen waarom vrouwen (en ook mannen) besluiten om bij hun kapper een haarstuk aan te laten meten.

Je hebt dan vaak de keuze uit haarstukken van echt haar of synthetisch materiaal. Bij Kapper EIT passen we exclusief haarstukken van echt haar toe. Dit doen wij om de volgende redenen:

Natuurlijke uitstraling

Haarstukken van echt haar geven naar onze mening, en de mening van onze klanten, het mooiste resultaat. De uitstraling is veel natuurlijker dan een synthetisch haarstuk. Het echte haar mengt zich namelijk beter met het eigen haar, waardoor het minder opvalt. Haarstukken van synthetisch materiaal, bijvoorbeeld polyester, hebben vaak een gladdere, glanzende uitstraling en voelen kunstmatiger aan. De textuur is meestal minder realistisch dan die van echt haar.

Model met haarstuk van echt haar.

Persoonlijk en veelzijdig

Het voordeel van echt haar is dat je het kan knippen, stylen en kleuren zoals je dit gewend bent. Haarstukken van echt haar geven je dus de vrijheid om je kapsel volledig aan te passen aan je eigen wensen, en een kapsel te creëren dat helemaal past bij jouw eigen stijl.

Comfortabel

Een voordeel van synthetische materialen is de lagere prijs, maar er zijn ook nadelen. Zo ervaren veel dragers van synthetische haarstukken deze als minder comfortabel. Haarstukken van echt haar zijn lichter en ademen beter, waardoor ze veel comfortabeler zijn om te dragen. Zeker wanneer het haarstuk lange tijd wordt gebruikt is dit een groot voordeel.

Levensduur

In het dagelijkse gebruik gaan haarstukken van echt haar vaak langer mee dan haarstukken van andere materialen. Als ze goed worden onderhouden kunnen ze zelfs jarenlang meegaan. Daarbij komt dat haarstukken van synthetisch materiaal over het algemeen lastiger te stylen zijn omdat ze niet goed bestand zijn tegen de warmte van stylingtools. Het materiaal kan dan namelijk smelten of beschadigd raken. Bij haarstukken van echt haar heb je dit probleem niet.

Een haarstuk van echt haar.

Zelfvertrouwen

De keuze om een haarstuk te nemen is vaak een emotionele beslissing, waaraan soms een lang traject van gewenning aan vooraf gaat. Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt om een haarstuk te gebruiken dan wil je ook de beste kwaliteit. Een haarstuk van echt haar biedt die kwaliteit en kan helpen om je zelfvertrouwen en je zelfbeeld te verbeteren.

Zitten er ook nadelen aan haarstukken van echt haar?

Het enige nadeel dat wij als kapper zien is de iets hogere prijs ten opzichte van synthetische haarstukken. Toch is dit prijsverschil goed te verdedigen. De haarstukken gaan langer mee, zijn comfortabeler en perfect aan te passen aan je eigen stijl. En wat nog veel belangrijker is: ze zorgen ervoor dat onze klanten met een 100 procent tevreden gevoel de salon verlaten. En dat is het resultaat waar we naar streven!

Kapper EIT in Deventer is gespecialiseerd in haarstukken, pruiken en haarwerken. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op!

Kapper Eit

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Openingstijden

  • gesloten
  • 9:00 – 21:00
  • 9:00 – 21:00
  • 9:00 – 18:00
  • 9:00 – 18:00
  • 9:00 – 16:00
  • gesloten

Adres

Afspraak maken?
© 2024 Kapper Eit | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp & technische realisatie Sieronline B.V.