5 redenen om een haarstuk te nemen

Het laten aanmeten van een haarstuk is voor veel mensen, mannen en vrouwen, vaak een hele stap. Aan het besluit om een haarstuk te nemen gaat namelijk een heel proces vooraf. En dat proces is voor iedereen anders. Hieronder vind je de meest voorkomende redenen voor mensen om een haarstuk te nemen.

1. Haarverlies

Haarverlies is de nummer één reden om een haarstuk te nemen. Heb je ook last van haarverlies? Weet dan dat je niet alleen bent. Er wordt geschat dat maar liefst 50 procent van alle mannen boven de 50 jaar last heeft van haarverlies, en 50 procent van alle vrouwen boven de 65. Deze cijfers gelden niet specifiek voor Nederland maar zijn een wereldwijd gemiddelde. Toch kunnen we ervan uitgaan dat de cijfers in Nederland vergelijkbaar zullen zijn. Belangrijkste oorzaken van haarverlies zijn erfelijke aanleg, stress, medische aandoeningen, medicatie en ouder worden.

2. Dunner wordend haar

Naast haarverlies is dunner haar vaak een reden om een haarstuk te dragen. De moderne haarstukken van tegenwoordig zijn zo goed dat ze uitstekend kunnen worden toegepast om dunner haar er weer vol uit te laten zien. Sommigen zullen zeggen dat dit eigenlijk een cosmetisch reden is om een haarstuk te nemen, maar het is een feit dat mensen kunnen lijden onder hun dunne haar. Een haarstuk geeft ze weer die boost van zelfvertrouwen die ze nodig hebben.

3. Zelfvertrouwen en eigenwaarde

Dit brengt ons bij het derde punt om een haarstuk te nemen: zelfvertrouwen. Ons haar is enorm belangrijk voor ons eigen beeld en ons zelfvertrouwen. Wanneer je om welke reden dan ook last hebt van haarverlies of dunner wordend haar dan is een haarstuk de perfecte manier om weer te werken aan die eigenwaarde, en jezelf een positiever zelfbeeld te geven.

4. Ziekte

Er zijn verschillende medische aandoeningen die leiden tot haarverlies, waaronder alopecia areata (lokale kaalheid). Je kan in dat geval haarstukken gebruiken om kale plekken te bedekken en een natuurlijker uiterlijk te behouden. Daarnaast kan je door medische behandelingen last krijgen van haarverlies. In die gevallen is het fijn om te weten dat een haarstuk kan helpen om dit haarverlies te verbergen.

5. Cosmetisch

Een haarstuk kan ook puur cosmetisch worden gebruikt. Dit kan voor een langere periode of zelfs tijdelijk, wanneer je bijvoorbeeld een keer een andere ‘look’ nastreeft. Toch zijn de haarstukken die door de professionele kapper worden aangebracht over het algemeen bedoeld voor de langere termijn.

De keuze om een haarstuk te nemen is voor iedereen een persoonlijke keuze. Mensen hebben nu eenmaal verschillende redenen om voor een haarstuk te gaan. Het is daarbij belangrijk om te weten dat er verschillende soorten haarstukken zijn, variërend van synthetische tot natuurlijke haarstukken. Alle haarstukken voldoen aan verschillende behoeften en voorkeuren. Het beste advies dat wij kunnen geven? Vraag je kapper naar de mogelijkheden.

Kapper EIT in Deventer is gespecialiseerd in haarstukken, pruiken en haarwerken. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op!

Kapper Eit

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Openingstijden

  • gesloten
  • 9:00 – 21:00
  • 9:00 – 21:00
  • 9:00 – 18:00
  • 9:00 – 18:00
  • 9:00 – 16:00
  • gesloten

Adres

Afspraak maken?
© 2024 Kapper Eit | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp & technische realisatie Sieronline B.V.