Heb je last van dun haar? Dit is waarom mensen kiezen voor een haarstuk

Ons haar is onze trots. Heel veel mensen, zowel mannen als vrouwen, besteden enorm veel aandacht aan de verzorging van hun haar en koesteren hun kostbare haardos. Aan de andere kant krijgen we bij Kapper EIT ook veel vragen over dun haar, en meer specifiek over haarstukken voor dun haar. Hieronder leggen we je uit wanneer onze professionele haarstukken voor dun haar ook jou kunnen helpen.

Allereerst: dun haar komt vaak voor. Bekend is uiteraard dat vooral mannen op latere leeftijd dun haar krijgen. Het begint meestal met dunner wordend haar op de kruin, en dit kan uiteindelijk leiden tot volledige kaalheid. Het wordt geschat dat ongeveer 50 procent van alle mannen tegen de tijd dat ze 50 jaar oud zijn enige vorm van kaalheid ervaart. Maar dun haar is ook voor veel vrouwen een probleem. Het kan optreden als gevolg van hormonale veranderingen, genetische aanleg, stress, medische aandoeningen en andere factoren. Er zijn daarom ook veel specifieke haarstukken voor vrouwen.

Waarom kiezen voor een haarstuk bij dun haar?

Haarstukken voor dun haar zijn gevraagd om verschillende redenen. Hieronder vind je de belangrijkste redenen waarom iemand zou kunnen overwegen om een haarstuk voor dun haar te dragen:

Meer zelfvertrouwen door meer volume
Een haarstuk kan je haar extra volume geven en ook meer dikte aanbrengen waardoor het er voller en dikker uitziet. Haarstukkenhelpen om dun haar op een natuurlijke manier een extra boost te geven, wat meteen ook goed is voor je zelfvertrouwen.

Haarverlies camoufleren
Het dunner worden van het haar is een proces dat vaak ongelijkmatig plaatsvindt. Hierdoor kunnen er op de hoofdhuid verschillende plekken ontstaan waar het haar dikker is, of juist dunner. Een haarstuk helpen om kale plekken of dunner wordende gebieden te camoufleren, en je haardos weer in balans te brengen.

Tijdbesparing
Het laten aanbrengen van een haarstuk, of meerdere haarstukken, kan enorm veel tijd besparen aangezien je je haar niet dagelijks hoeft te stylen of te behandelen om het er voller uit te laten zien.

Nieuw kapsel
Heb je dun haar, maar vind je dat geen probleem? Haarstukken bieden ook de mogelijkheid om eenvoudig een ander kapsel te nemen. Het kan dus een leuke en tijdelijke manier zijn om verschillende haarstijlen uit te proberen.

Waar moet ik rekening mee houden bij haarstukken voor dun haar?

Heb je dun haar en kies je voor een haarstuk? Hou dan rekening met deze factoren.

Materiaalkeuze
Haarstukken, maar ook pruiken en andere haarproducten, zijn vaak gemaakt van synthetisch materiaal of menselijk haar. Synthetische haarstukken zijn vaak goedkoper en makkelijker te onderhouden. Haarstukken van echt haar hebben een meer natuurlijke uitstraling en zijn goed te stylen, maar ze zijn wel iets kostbaarder dan de synthetische versie. Alle haarstukken van Kapper EIT zijn gemaakt van echt haar.

Bevestigingsmethode
Er zijn verschillende manieren om haarstukken voor dun haar te bevestigen, zoals clips, tape of lijm. Bij Kapper EIT kunnen we je adviseren over de beste bevestigingsmethode die bij jou past.

Kleur, textuur en pasvorm
Dit zijn belangrijke aspecten van elk haarstuk waarbij we je kunnen adviseren. Samen zorgen we ervoor dat de haarstukken die je kiest passen bij je eigen haarkleur en -textuur, zodat het er natuurlijk uitziet. Uiteraard kijken we dan ook naar de juiste pasvorm.

Verzorging
Kan ik mijn haarstuk wassen? Welke haarproducten kan ik het beste gebruiken? Een goede verzorging van het haarstuk is essentieel voor het behoud ervan, en voor het best resultaat. Bij Kapper Eit krijg je het beste advies over de verzorging van jouw haarstuk.

Kapper EIT in Deventer is gespecialiseerd in haarstukken, pruiken en haarwerken. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op!

Kapper Eit

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Openingstijden

  • gesloten
  • 9:00 – 21:00
  • 9:00 – 21:00
  • 9:00 – 18:00
  • 9:00 – 18:00
  • 9:00 – 16:00
  • gesloten

Adres

Afspraak maken?
© 2024 Kapper Eit | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp & technische realisatie Sieronline B.V.